Traagheid, fouten, witte pagina's

Gestart door Gerard Wassink, juni 17, 2013, 08:40:42

« vorige - volgende »

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Hi all,

Na maanden lekkere response op dit forum ervaar ik de laatste week vaak traagheid, witte lege pagina's en vanochtend om 08:33 de volgende fout:

Connection Problems

Sorry, SMF was unable to connect to the database. This may be caused by the server being busy. Please try again later.

Wellicht dat anderen soortgelijke zaken ervaren? Lijkt me goed om - als dat zo is - ze te loggen, met de datum en tijd, dan geven we de webmasters iets in handen richting de provider mocht dat nodig zijn.

Gerard
Washtown / Beijville  ::  Mijn webshop

Ik heb deze ervaring niet. Verder als het om een databaseconnectie gaat is dit een probleem op de server van de provider.

Deze database wordt door meerdere gebruikers (lees hostingpakketten/websites) gedeeld als er een gebruiker bij zit die de boel niet op orde heeft kan dit tot vertragingen leiden waar wij als beheerder van Amerikaanse-treinen geen invloed op hebben.

Bedankt voor de oplettende reactie.

JohnT

De traagheid is iets van de laatste 2 dagen en de witte pagina's van gisternacht.

Hier de mail van de host.

Beste klant,

Sinds omstreeks 03:00 in de nacht van zondag op maandag zijn het gros van de websites van ons shared webhosting platform onbereikbaar als gevolg van een storing op ??n van onze primaire opslagplatformen. Op dit moment wordt, in samenspraak met onze techneuten en die van onze leverancier, gezocht naar een oplossing. Ondanks onze inspanningen kunnen we niet voorkomen dat uw website tot ten minste de loop van deze dag onbereikbaar zal zijn.

Tijdens een gepland onderhoudsmoment van zondag op maandag zijn we uit voorzorg overgeschakeld naar ons gereedstaande backup-platform. Dit is gedaan als reactie op vertragingen en korte onderbrekingen op websites, die u afgelopen week heeft kunnen ervaren. Tijdens de overstap zijn echter problemen ontstaan waardoor we de data op ons opslag platform momenteel niet kunnen benaderen. Op dit moment zijn onze mensen in ons datacenter actief om een volledig nieuwe opslag omgeving op te zetten. Dit doen we op basis van off-site backups, die als enige benaderbaar zijn.

Gevolgen

voor uw website;

De informatie in die we uit ons backupsysteem halen kan tot 14 dagen oud zijn. Zodra we deze data op een nieuwe omgeving beschikbaar hebben is zal uw website weer bereikbaar worden. Er bestaat echter een kans dat mutaties op de bestanden van uw website, die u in de afgelopen 14 dagen heeft uitgevoerd, momenteel niet beschikbaar zijn.

In opdracht van de leverancier van ons opslagplatform, is een data specialist aan het werk om deze mutaties alsnog benaderbaar te maken. Het is echter nog niet in te schatten of en op welke termijn we hierin voortgang boeken.

voor uw databases;

Voor de databases die achter uw website draaien hebben we losstaande opslagsystemen. Alle informatie die u of uw website in de database opslaat (zoals veel Content Management Systemen zoals Joomla en Wordpress doen) is daarmee niet getroffen door deze storing.

voor uw e-mail;

Ook uw e-mail draait bij ons op een eigen opslagsysteem en is niet getroffen door deze storing.

Vragen, voortgang en meer informatie

We verzoeken u vriendelijk bij vragen allereerst onze storingspagina te raadplegen, deze vindt u op: http://nmc.pcextreme.nl. Hier plaatsen we direct informatie over de voortgang die we boeken in het herstel.

Mocht u telefonisch of per e-mail contact met ons zoeken, houd dan rekening met een langere wachttijd. Aangezien we dit herstel op grote schaal uitvoeren zijn vragen over het herstel van uw specifieke website lastig in te schatten, we hopen wat dat betreft op uw begrip.

Ten slotte excuseren we ons voor het ontstane ongemak. U kunt er op vertrouwen dat we alle zeilen bijzetten om het herstel te bespoedigen.

Met vriendelijke groet,

PCextreme B.V.


3 van de 2 studenten kunnen niet rekenen.

Ik spoor in N

Helder.

Dit verklaart veel. Bedankt voor de reactie.

Gerard
Washtown / Beijville  ::  Mijn webshop

juni 17, 2013, 12:29:18 #4 Last Edit: juni 17, 2013, 13:20:14 by dutchbuilder
AAAA , duidelijk......
Ik heb weer leven op de site.
Zo te lezen hebben die boys een flinke disk faillure gehad!

Ton
Erare humanum est

Mannen, het duurt de laatste 2 dagen alweer 10 tot 20 seconden voordat er ook maar iets geladen wordt. Kan hier iets aan gedaan worden want op deze manier hek ik er persoonlijk geen zin meer in........... dit kan niet alleen aan de server liggen toch?

Bij mij 2 seconden en dan overdrijf ik nog.
3 van de 2 studenten kunnen niet rekenen.

Ik spoor in N


Nu wel weer, maar een uur geleden echt niet.... en hier is dan alles retesnel behalve dit forum  ;)

Ze zijn ook nog niet helemaal klaar met het herstel van vorige week, misschien ligt het daar aan. Vond zelf dat het sinds de reparatie juist sneller was.
3 van de 2 studenten kunnen niet rekenen.

Ik spoor in N


Ik heb tot nu toe nog geen problemen gehad met het forum. Alleen met de website zelf heb ik vaak langere download tijden..
Jeroen

Werkt weer uitstekend.

Ton
Erare humanum est

Ik heb nog steeds weleens last van traagheid. Ik heb hier twee PC's staan op de een heb ik er eigenlijk nog weinig last van gehad. Op de ander is het eigenlijk geen doen. Waarschijnlijk ligt dat dus niet aan het forum. Wat wel vervelend is dat beide PC's het forum vaak weigeren te openen en er vervolgens een foutmelding opduikt. Meestal is dat na een kwartiertje wel weer voorbij.

Groet,
Paul

Lijkt me meer een firewall en/of een o.s. instelling... (cookies) die niet samen gaat met de serverinstellingen.
Want blijkbaar is het per pc en gebruiker totaal verschillend hoe het forum laadt.
Jeroen