Lake Fall Lumber -baanontwerp

Gestart door Robin87, augustus 15, 2015, 21:25:16

« vorige - volgende »

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

augustus 15, 2015, 21:25:16 Last Edit: augustus 15, 2015, 21:38:16 by Robin87
Hallo,

ik zit alweer een tijd te stoeien met het baanontwerp en heb een aantal dingen uitgedacht.
Ten eerste wil ik een module baan bouwen, merendeels omdat ik momenteel niet de ruimte heb om een volledige thuisbaan te bouwen en de intentie ook is om er misschien ergens mee naartoe te gaan in de toekomst. Zo kan ik ook mooi aan 1 module tegelijk werken op mijn hobbyplek.
Er zijn een aantal dingen die ik in de layout wil verwerken:

-sawmill incl sawdust burner en overslag van het gezaagde hout
-haventje/boot
-logging site
-camp site
-trestle brug in aanbouw


Dit is opzich heel wat, omdat ik zeker geen kleine mill heb kan ik de rest ook niet te kleinschalig uitvoeren lijkt mij.
Graag wil ik ook dat locaties gescheiden zijn door middel van een stukje bos of iets dergelijks om zo het idee te krijgen van een veel groter oppervlak als jullie snappen wat ik bedoel ::)
De brug in aanbouw kan ik natuurlijk overal plaatsen waar het het beste uitkomt bijv op een hoek van de layout, en dan bijv de haven op een andere hoek.

Ik wou eerst een indruk maken voor mijzelf over de verschillende locatie/modules, deze drie bleven over en ik ben opzich wel gecharmeerd van de derde.
Als ik hier uit ben wil ik kijken of ik mijn sporen hier in kan plannen.
De module baan is nu 1,1 meter x 5 meter, groter wil ik eigenlijk niet gaan. Ik heb de backdrop en het schaduwgebeuren 30 cm breed blauw gekleurd, mischien kan dit nog wat minder maar dat zal zich met het sporenplan uitwijzen. De lijnen zijn niet de modules opzich maar meer de locaties mee aangegeven.
Het is de eerst keer dat ik een modulebaan wil bouwen heb tot nu toe altijd tafels gehad of zonder backdrop gewerkt dus als jullie ervaring is dat het te krap is ofzoiets dan mag je het melden natuurlijk.

Heb komende week niet heel veel tijd dus dan zal er wel niet veel van komen om verder te tekenen maar nadenken is altijd goed he als je daar de tijd voor neemt....


Grtz Robin.


Gelet op het kleurenschema is het wel te volgen.
Het vreemde is wel dat in alle 3 de opties van de logging naar camp module via de mill loopt.
Jaap
Now, if you'll excuse me. I'm a busy man.
I have a NG logging railroad to run.

Eigenlijk wil ik voor mezelf gewoon "zones" aangeven, om het kijken naar de baan straks interessant te maken en dus wat scheiding maken in verschillende punten waar activiteit is. Het moet echt een beetje backwoods style worden dus dicht bebost en dus alleen op 3 punten wat opener.

Jaap is dit heel vreemd dan? Ga uit van een vast camp en wou op de loggingsite dus een paar losse hutten zetten op dollymanier of cars. Ik wou eigenlijk de sawmill een beetje in het midden houden maar als ik je reactie zo begrijp dan zou ik dus naar een volgorde moeten van sawmill naar camp naar loggingsite?
Grtz Robin.

Denk als je een sporenplan in tekend er wat meer duidelijk hied komt omtrend de bedoeling van het project  :)
groeten John LC

www.lostcreek.nl

Zoiets bedacht ik mij ook al...ik heb een schets gemaakt vorige week, dat is deze.
Dit was een ruwe opzet, misschien word het nu ook duidelijk waarom ik het camp aan de rechter zijde wou hebben zodat daar alles wat meer open is en dat ik dus op de plek waar deze nu getekend staat iets meer indruk van bos kan laten zien. Mja ik twijfel zelf ook wel eigenlijk, ik zie zoveel verschillende dingen dat ik me afvraag wat nu correct is of goed lijkt.
Grtz Robin.

Dit was iets waar ik vanmiddag mee bezig ben geweest...

Misschien kunnen jullie me iets meer opweg helpen?
Grtz Robin.