Adressen

Gestart door robboxxx, mei 31, 2012, 14:25:33

« vorige - volgende »

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Misschien een idee om hier een overzicht te plaatsen van adressen waar jullie Amerikaans materiaal bestellen.

Zijn er ?berhaupt Nederlandse verkopers van Amerikaans materiaal?

Een heleboel links vindt je in http://www.amerikaanse-treinen.nl/website/weblinks-2, helaas kan ik er daar een aantal niet meer vinden van de webshops die wij gebruiken, ikzelf gebruik 2 shops uit de VS namelijk http://www.wig-wag-trains.com/ en http://www.modeltrainstuff.com/SearchResults.asp?Cat=3 en uit Engeland http://www.nscaleamericantrains.co.uk/en/, 2 hiervan zijn gespecialiseerd in N-schaal. In Nederland is weinig te krijgen en veelal een stuk duurder, alhoewel de koers van de dollar en de btw en verzendkosten het flink nivelleren op het moment, maar er is vooral veel meer keus. Ik koop ook veel gebouwen e.d. via de kleine fabrikanten daarvan die er in de VS zijn, zoals o.a. http://rslaserkits.com/ en http://www.interactionhobbies.com/.

Maak vooral niet de fout die bijna iedereen maakt, een heleboel kopen , als het maar amerikaans is en er daarna achterkomen dat het niet in je era of regio past of dat het kwalitatief wat minder is of bijvoorbeeld heel moeilijk om te bouwen naar DCC ( dit vooral in de kleine schalen ). 

Bekende merken voor het rollend spul zijn Kato, Atlas ( zeer goede kwaliteit ) Bachmann, Walthers/Life Like ( redelijk tot goed ).
Rails van o.a. Peco ( meest gebruikt in Europa ) en Atlas ( meest realistisch ) , het een en ander afhankelijk van je schaal.
3 van de 2 studenten kunnen niet rekenen.

Ik spoor in N

Hier even een schermafbeelding van mijn opgeslagen links naar webshops:
Washtown / Beijville  ::  Mijn webshop

Rob,

http://www.rd-hobby.de en http://www.modeljunction.info zijn mijn standaard winkels. Voor de rest gebruik ik meestal E-bay.

Gino
Southern - Serving the South - Fremo-style

Hoi,

www.nscalesupply.com
Zoals in de naam te zien is doen ze dus alleen N-schaal.

Spoorse groet,

W&S.