The Fridge

Gestart door shayman, mei 13, 2012, 20:42:21

« vorige - volgende »

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jan, met alle respekt; 1 negatieve ervaring..... wat ik weet is dat de door mij bedoelde jongen je zeker niet zo te woord gestaan heeft. Am I right? ;)

Ik heb het over de firma die altijd een hele grote stand op Eurospoor hebben, ik geloof dat dat Harlaar is. Heb ze niet allemaal persoonlijk uitgeprobeerd, maar die Engelsen en Amerikanen zijn me zo goed bevallen, heeft ook te maken met dat WigWag gespecialiseerd is in N-schaal. Verder ga ik af en toe nog naar D?sseldorf.

De Nederlandse winkeliers hebben sowieso weinig N-schaal ( wat ik goed kan begrijpen ), ze kunnen dan voor je bestellen, maar als je kunt kiezen tussen 6 weken wachten uit Amerika voor een lage prijs of 6 weken wachten tot die winkelier het uit Amerika heeft en het veel te duur ( zal hij wel moeten ) door verkoopt, tja dan is de keuze toch niet zo moeilijk.

3 van de 2 studenten kunnen niet rekenen.

Ik spoor in N

Harlaar? Hmmm, ken er een aantal en erg vervelend zijn ze meestal niet.... mar goed, het kan altijd, toch? ;)

Voor dw prijzen hier heb ik hetzelfde standpunt als Fredy, koop dan liever in NL voor iets duurder. Zal aan de leeftijd en ervaringen liggen :) ;)

Voor mij is het allerbelangrijkste de keuze, ik koop overigens vooral kits van gebouwen , vindt ik persoonlijk het leukste van de hobby, en die koop ik steeds meer bij de fabrikanten zelf omdat het steeds meer gebouwen worden van 1 mansbedrijfjes zoals http://www.interactionhobbies.com/Model-Railroad_c_9.html of http://www.creativelaserdesign.com/ omdat ik steeds op zoek ben naar nieuwe kits.

De Rails die ik heb heeft ook niemand, Atlas code 55, en als een Kato loc in Amerika 69 dollar kost ben ik best bereid daarvoor 69 euro te betalen  ( ik zit zelf in de golfbusiness daar is dat gangbaar ) maar niet 99 euro omdat dat de adviesprijs in dollars is.

Het is trouwens H&H , of is dat Harlaar?

Ik denk wel dat ik bijvoorbeeld toekomstige decoders van Inexspoor afneem.

Maar genoeg over dit , tenslotte is dit The Fridge draad.
3 van de 2 studenten kunnen niet rekenen.

Ik spoor in N

Hallo lui,

In de afgelopen tijd zijn er vanwege de vakantie bij mij geen wonderen gebeurd op modelspoorgebied maar er is toch nog wel iets te melden.
Hier een paar plaatjes van de huidige situatie van mijn modulebakken, compleet met TL-verlichting.
Verder een plaatje van de NW2-rangeerdiesel van BLI die ik na een jaar eindelijk ontvangen heb. Het wachten lonnde want het machien loopt als een zonnetje en heeft leuke geluiden.
Intussen heb ik ook mijn rails en wissels binnen. Besteld bij www.locdepot.nl. Alles werd correct en snel geleverd tegen een redelijke prijs, een aanrader dus.

Ik wil hier mijn sporenplan publiceren maar weet daarvoor geen eenvoudig tekenprogramma. Iemand van jullie? Ik dacht dat ik het op dit forum ergens gelezen had maar weet het niet meer te vinden.
Dank voor jullie tips.

Fredy Coenen
The Espee      -     The Friendly Southern  Pacific

Mooie bakken Fredy, en dat locje is een schatje. Een programma is http://www.anyrail.com/index_nl.html nederlandse software die je gratis kan uitproberen, gratis uitvoering heeft een maximum van 50 objecten.
3 van de 2 studenten kunnen niet rekenen.

Ik spoor in N

Dit is een gratis programma zonder een beperking
http://www.softpedia.com/get/Science-CAD/XTrkCAD.shtml/
Werkt heel goed gebruik het zelf ook.
En je kan de ontwerpen invoeren in veel rij software

Wil

Mooi Fredy, je gaat prima! :)

Afhankelijk wat je wil zou ik kiezen tussen Anyrail en Xtrkcad, Xtrkcad idd gratis, Anyrail beperking maar wel heel makkelijk, leercurve bijna nihil. Als je dus aan die 50 objecten genoeg hebt zou ik voor Anyrail gaan, ook omdat de hulp en service bijzonder goed is. Zie http://www.anyrail.com/forum_en/index.php, de iegenaar /ontwerper van Anyrail komt hier meerdere keren per dag kijken of er vragen zijn.
3 van de 2 studenten kunnen niet rekenen.

Ik spoor in N

En bovendien, meer dan 50 objecten per module lijkt me onwaarschijnlijk, dus je kunt de modules apart ontwerpen en later als afbeeldingen exporteren en tegen elkaar aan schuiven...

Gerard
Washtown / Beijville  ::  Mijn webshop

Dank voor jullie tips.
Anyrail heb ik al geprobeerd, valt niet tegen en voldoet waarschijnlijk al aan mijn wensen. Vanavond ga ik eens zitten voor de andere programma's.

Fredy Coenen
The Espee      -     The Friendly Southern  Pacific

Ik denk dat een ontwerp programma ook erg persoonlijk is wat wil je ermee en hoe handig ben je met de pc.

Zelf heb ik voor XtrkCAD gekozen omdat mijn baan meer dan 50 objecten bevat maar ook omdat ik deze t.z.t ook wil automatiseren. Ik weet dat je het spoorplan van XtrkCAD kunt omzetten naar een panel voor PanelPro van JMRI. Hiermee vervalt voor mij het tekenen van de baan in PanelPro.

Een ander voordeel is dat je ook zelf objecten (wissels) kunt defini?ren voor het geval je een exotische gevormd exemplaar hebt. Verder kun je op de gemaakte tekening met de pc een trein laten rijden om te zien of jou plan in de praktijk ook werkelijk kan.

JohnT

En Fredy, is er al weer wat te melden, nu met het koude wee is het natuurlijk goed toeven in je hobbykamer en ga je als een speer :) ;)

Ronald heeft me weer wakker geschud voor dit forum. Maar dat betekent niet dat ik de laatste maanden stil gezeten heb. Hierbij twee recente plaatjes. Meer is er niet omdat ik door eigen stommiteit al mijn foto's gewist heb. Ik hoor jullie lachen, dus svp geen vleiende opmerkingen. Ik erger me al meer dan genoeg.

Fredy
The Espee      -     The Friendly Southern  Pacific

Ziet er goed uit  ;)

Gr. Ger
M.v.g. Van  Ger uit Landgraaf