Reden voor verbinding AUX1 en U+ aansluiting DCC voorbereide lok?

Gestart door CSX 6400, juni 03, 2022, 21:41:42

« vorige - volgende »

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Afgelopen week heb ik de digitalisatie van een Bachmann Doodlebug afgerond. Het model is digitaal voorbereid dus dat zou eigenlijk niet veel voor moeten stellen echter wilde ik graag schakelbare interieurverlichting door deze aan de AUX1 aansluiting van de decoder (Lokpilot v5) te knopen. Dit lukte aanvankelijk niet waardoor ik dacht het lampje opgeblazen te hebben. Nadat de vervangende (Digikeijs) ledstrip ook problemen gaf, bekeek ik de printplaat wat beter en zag dat er vanuit de fabriek een baan aanwezig is tussen de AUX1 en de U+ retour.

Zover ik het begrijp zorgt een dergelijke verbinding echter alleen maar voor kortsluiting bij gebruik van de AUX1 aansluiting, dus ik snap niet echt waarom deze aanwezig is.  :huh: Nadat ik deze met een mesje doorgekrast had, kon ik de ledstrip dan ook gewoonvia AUX1 aansturen alleen vraag ik me nu af wat de functie van deze connectie was en of ik misschien iets te voorbarig ben geweest met het doorkrassen?

Groet,
Paul

De blauwe draad, cq aansluiting is de plus. De andere zijn min. Als die verbonden zijn heb je inderdaad kortsluiting, ik heb er geen verklaring voor plus en min aan elkaar kan niet goed zijn ook niet als je analoog rijd met een dummy-stekkertje.


JohnT