Anycubic Photon resinprinter

Gestart door JohnT, maart 26, 2021, 20:12:50

« vorige - volgende »

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

maart 26, 2021, 20:12:50 Last Edit: maart 26, 2021, 20:16:30 by JohnT
In dit topic laat ik mijn vorderingen zien met betrekking tot deze printer.


Na wat eerste mislukkingen zoals het totaal niet tot stand komen van de print tot enkele misbaksels ben ik nu aardig op weg om tot een goed resultaat te komen. In eerste instantie wil ik voor mijn baan wat seinen printen eerst dummy's later mogelijk werkende.


Voor deze seinen gebruik ik een bestand wat op Thingiverse https://www.thingiverse.com/thing:1396466 gevonden kan worden waarom zou ik het wiel opnieuw uitvinden. Het sein wat gemaakt kan worden met de onderdelen in het bestand is schaal 0. Met de software om 3D objecten te bewerken/maken https://www.freecadweb.org/heb ik van de verschillende onderdelen het sein samengesteld.

Daarna in de slicer software https://www.chitubox.com/en het sein met 50% verkleind en dusdanig bewerkt dat het klaar is om te printen. Het bewerken bestaat uit de volgende stappen.

       
  • Fouten in het model repareren, dit doet het programma automatisch middels menukeuze.
  • Dan de grote delen hol maken, waarom meer resin gebruiken dan nodig, ook dit gebeurt na het opgeven van wat wensen zoals wanddikte automatisch.
  • Dan moet je ervoor zorgen dat lucht en resin opgesloten in de holle ruimte weg kan, er moet ergens in het model een gat komen voor ontluchting. Ook dit gaat eenvoudig na het opgeven van wat opties zoals de grote van het gat en de vorm.
  • Dan nog het model zo op de printvoet plaatsen dat het zoveel mogelijk horizontaal ligt. Hoe lager het object hoe korter de printtijd. Het maakt ook niet uit hoeveel objecten je wilt printen de printer doet er net zolang over. Maar dat plaatsen van het object is nog wel een dingetje, iets waarmee het resultaat enorm wordt beïnvloed.
  • Dan als laatste z.g. support aanbrengen, het object hangt ondersteboven aan dit support.  Het moet op alle lage punten z.g. eilandjes het model ondersteunen anders is dat punt niet te printen.
Als alles naar wens is kun je het object in laagjes opdelen, het slicen zoals het heet. Vervolgens bewaar je het object in een bestand formaat wat geschikt is voor de printer in mijn geval is dit de extensie pws.

Op de plaatjes het sein met support zoals dit uit de printer komt en het sein na het schoonmaken. Je ziet dat het nog niet honderd procent is maar dat zijn kleine aanpassingen.

JohnT



Het ziet er veel belovend uit. Ik ben benieuwd naar het geschilderde eindresultaat.
Ik kan kiezen tussen 0 en 3 en 0.


Een strakke plaat John. 
Ik kan kiezen tussen 0 en 3 en 0.


Citaat van: JohnT op april 02, 2021, 18:54:19
Dank u. In theorie kunnen er smd-leds in maar ik weet niet of die er in drie kleuren zijn, nog niet naar gezocht.
JohnT
Ja natuurlijk zijn die er.
rood groen geel groen blauw en wit.
formaat 1206 805 604 402.
http://www.ebaystores.nl/ledbaron?_trksid=p4340.l2563&

Of bij de Chinees......sambal bij?

Ton
Erare humanum est