MAAK JE EIGEN LANTAARNPAAL

Gestart door JohnT, september 25, 2019, 16:42:55

« vorige - volgende »

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

september 25, 2019, 16:42:55 Last Edit: september 25, 2019, 16:45:44 by JohnT
Er zijn verschillende professionele straatlantaarns op de markt.Hoewel sommige van hen redelijk geprijsd zijn, geeft het zelf veel meer voldoening.Om een ​​eenvoudige straatlantaarn te maken, hebben we de volgende onderdelen nodig:
Messing pijp (1 -1.5 mm diameter ongeveer 10 cm lang)
3mm led
ring met 3 mm gat
draadstuk
weerstand
Centerpoint
soldeerbout
punttang


Neem de messing buis en geef deze een lengte van 10 cm of wat je maar nodig hebt.

We moeten de ring vormen om een ​​kap voor de led te maken. Plaats de ring op een stuk hout en maak met de centerpoint en de hamer een kegelvorm. Bevestig de ring op de led met een beetje secondelijm. Dit is een goed moment om de led en de ring te schilderen.
Neem de led en buig het korte been 90 graden en het lange been bij benadering. 30 graden
Kort de korte poot in tot de helft en soldeer deze aan de messing buis. Zorg ervoor dat het lange been zich net boven de messing buis bevindt zonder het aan te raken.
Neem de draad (ik gebruikte draadwikkeldraad van een oude transformator (met lak geïsoleerd)) en stop deze in de messing buis. Soldeer de bovenkant van de draad aan de lange poot van de led zonder de koperen buis te raken. Later wanneer de buis is geverfd, gaat de draad nergens heen.

Nu is het een goed idee om te testen voordat je de straatlantaarn schildert. Neem een ​​weerstand van 1 kiloOhm en soldeer deze aan de draad, soldeer een andere draad aan de onderkant van de koperen buis. Test je creatie op een spanning van 10 - 12 volt. Als alles in orde is, kun je je lichtpaal schilderen. Zet het op je modelbaan en geniet ervan!
Wat plaatjes


Bron