Koppelingen

Gestart door gideon, november 10, 2012, 11:36:07

« vorige - volgende »

0 leden en 4 gasten bekijken dit topic.Omdat domme vragen niet bestaan: ;)

hoe zit het nou precies met de koppelingen op modellen naar amerikaans voorbeeld? Ik weet dat er verschillende uitvoeringen zijn (met, zonder magneet etc) onder verschillende namen maar is alles (afgezien van de hoogte vd ophanging misschien) onderling koppelbaar, dwz. kan ik gewoon een Kato-loc en een Atlas-wagen kopen en die zonder aanpassingen aan elkaar koppelen? Net zoals een europese beugelkoppeling (Lima, Roco, Marklin, Piko) ook altijd wel past. En verklaart dat waarom er in Amerika niet zoiets als de NEM-schacht ontwikkeld is?

Ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Alvast bedankt,

Gideon

Hoi,

Het eenvoudigst ga je naar de website van Kadee. Daar kan je onder o.a. op de volgende pagina (http://www.kadee.com/animation/c1.htm) zien hoe ze werken.

Qua koppelen, ja je kunt in principe alles aan alles koppelen. Mits ze maar een Kadee of vergelijkbare (Bachman EasyMate 1 & 2, Mc-Henry, Accumate, Proto-Max) koppeling hebben. Echter de praktijk leert dat je alle plastic koppelingen (= Bachman EasyMate 1 & 2, Mc-Henry en Accumate) het beste zo snel mogelijk moet vervangen voor de metalen kadee's. De proto-max koppelingen (zit op nieuwer Walthers materiaal) zijn ook van metaal en geven geen problemen.

Gino
Southern - Serving the South - Fremo-style

Hoi Gino,

bedankt voor je reactie, helemaal duidelijk en precies wat ik wilde weten!

Je raad aan om kunststof koppelingen door metalen te vervangen, waar heeft dat mee te maken: duurzaamheid, stevigheid van de verbinding of koppeling of nog iets anders?

Groetjes,

Gideon


Duurzaamheid.... de Kadee's zijn de originelen en doen al 50 jaar dienst. Wat meer wil je aan credentials voor je product? Alle andere zijn spin-offs van de Kadee's omdat het patent op die dingen verlopen is en iedereen ze na mag maken.

Wees wijs en ga voor Kadee. Wij kunnen dat beamen omdat we die dingen in de praktijk veelvuldig getest en gebruikt hebben. En ze zijn gewoon de beste :)

Citaat van: gideon op november 15, 2012, 10:55:30
Hoi Gino,

bedankt voor je reactie, helemaal duidelijk en precies wat ik wilde weten!

Je raad aan om kunststof koppelingen door metalen te vervangen, waar heeft dat mee te maken: duurzaamheid, stevigheid van de verbinding of koppeling of nog iets anders?

Groetjes,

Gideon

Van alles wat, belangrijkste reden is dat de koppeling als deze van plastic is kan uitrekken in lange treinen. Hierbij hebben wij het over treinen met de juiste wagongewichten. Het spul wat je zo koopt (wagons) is vrijwel altijd te ligt.

JohnT

Gideon,

De anderen hebben je al een antwoord gegeven. Als je je ook nog bedenkt dat binnen de Kadee-wereld het gebruik van sat? prikkers om te ontkoppelen de standaard is dan kan je je ook misschien voorstellen waarom we voor metalen koppelingen gaan.

Ontkoppelen met de sat? prikker gaat door de punt tussen de klauwtjes te steken en vervolgens de prikker tussen je vingers te draaien. Het vergt wat oefening, maar als je het eenmaal kunt wil je niet meer anders. Je moet overigens wel bamboe sat? prikkers gebruiken en niet houten. Dit omdat de bamboe prikkers ribbeltjes hebben daardoor je goed kunt ontkoppelen.

Gino
Southern - Serving the South - Fremo-style