Treinen database

Gestart door JohnT, augustus 09, 2021, 10:12:20

« vorige - volgende »

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ik ben onlangs begonnen aan een lang uitgestelde klus, het inventariseren van mijn treinen. Reden? Vorig jaar zijn mijn treinen met plank en al van de muur gevallen met veel schade tot gevolg. De verzekering wil dan graag weten wat je hebt en wat de schade is. In mijn geval werd er niet moeilijk gedaan en geloofde ze mij op mijn blauwe ogen. Kortom dit was de aanleiding om alles is een keer te inventariseren.


Hoe doe je dat? Gezocht naar GRATIS mogelijkheden. Ja die zijn er maar vaak alleen online te gebruiken en ook nog is zoals de maker het heeft bedacht en net niet de datavelden die je er ook graag in zou zien. Zelf maken kan ook maar ik zag het niet zitten eerst nog is een cursus excel of dbase te volgen.


Uiteindelijk ben ik gekomen bij het programma, GS-Modelbahn-Verwaltung 8. samlersoftware.de.


Waarom? Het bied genoeg om mijn collectie zo compleet mogelijk in te vullen. Je kunt erg veel zelf instellen en veranderen. In de basis is het programma Duittstalig maar je kunt vrijwel alles aanpassen naar Nederlands.


Ik ben benieuwd of er onder onze bezoekers ook leden zijn die een systeem gebruiken en welk systeem zij dan gebruiken met ook daarbij het waarom. Mogelijk kunnen anderen er hun voordeel mee doen.


Bijgaand een plaatje van het door mij gebruikte programma, begonnen met het invoeren van mijn Duits materieel.


JohnT

Het kan zeker nut hebben. In mijn geval weinig, omdat alles bij mij zelf gebouwd is en er alleen een waarde bepaalt kan worden bij verkoop en dat is dan wat de gek er voor geeft. Ik maak wel een of meerdere foto's van mijn werkstukken en bewaar de tekening file's natuurlijk.
Maar uitgebreide documentatie zie ik niet zitten en weet ook niet waarvoor ik dat zou doen.
Succes met je registratie van je wagenpark.
Ik kan kiezen tussen 0 en 3 en 0.

Nu ik ermee bezig ben wordt het ook wel weer leuk, ik heb zo ook wat naslag over wat het is en waar en hoe het gebruikt werd/wordt.


JohnT

Ja, ja, dat kan je op nieuwe ideeën(wensen) brengen. Kijk maar uit. Voor je het weet wil je die en die en die ook.   
Anders is je verzameling niet compleet. Toch?
Ik kan kiezen tussen 0 en 3 en 0.

Ik gebruikte Yard Office , maar de ontwikkeling daarvan is minder sinds de ontwerper gestorven is.

Ik heb Easy Model Railroad Inventory  op mijn PC  staan maar nog niet veel mee gedaan. https://easy-model-railroad-inventory.software.informer.com/
3 van de 2 studenten kunnen niet rekenen.

Ik spoor in N


Citaat van: JohnT op augustus 10, 2021, 10:51:07
Easy Model Railroad Inventory, heb ik ook naar gekeken maar vond die net weer wat te ingewikkeld.

JohnT

Ongeveer hetzelfde toch , en gratis en Amerikaans , maar jij hebt ook Duits materiaal .
3 van de 2 studenten kunnen niet rekenen.

Ik spoor in N

Ik vond Easy Model Railroad Inventory te ingewikkeld. Wel functioneel zonder opsmuk, maar een prettige layout om mee te werken vond ik ook wel belangrijk. In de software die ik gebruik kan ik alles naar Nederlands omzetten en als ik lijsten wil deze genereren ook als excel bestand.

JohnT