Heren, merci voor de complimenten, gisteren 63 geworden en dan kun je er gewoonweg niet genoeg van krijgen

Weer een paar meter opgeschoten. Ik bouw per module bak. De 2e bak is nu technisch klaar op 2 stukken rails na. Deze ga ik pas leggen als de 3e bak er tegen staat.

Zoals je kan zien bouw ik in de woonkamer. Dit tot vandaag tenminste. Morgen gaan de 2 bakken die nu gereed zijn naar de logeer kamer waar ze een permanente plaats krijgen. Altijd leuk voor de logees, kunnen ze met de treintjes spelen

Ik heb voldoende Roco rails en wissels op de kop kunnen tikken voor de hele baan. Wisselkeuze was op de 2e hands markt wat magertjes dus in plaats van 2 rechtse en 2 linkse wissels wissels heb ik 1 rechtse en 4 linkse op de kop weten te tikken. Hierdoor het basis plan iets moeten aanpassen (zie foto's hierna). Alles via E-Bay voor het luttele bedrag van Euro 130 (8 x flex van 92 cm en 5 wissels). Alles in een goede, tot bijna nieuwstaat conditie.

Hier is de uithouder zichtbaar die het spoor in HAL 2 verlengt. Ook deze is gewoon weg te halen (boutjes en moeren). In ieder geval kan er straks een wagon de loods in gereden worden en er weer uit gereden. Hoe? Daar wordt aan gewerkt.

De bedrading is altijd wel een dingetje en altijd weer verrast hoeveel lengte er onder zo'n baan gaat.

Hier is duidelijk de onderkant van de draaischijf te zien. Door de inslag bouten op de hoek van de basis plaat kun je hem erg mooi stellen zodat de rails op de draaischijf geen hoogte verschil heeft met de aansluitende rails.
De Roco wissels hebben een metalen hardstuk wat geïsoleerd is van de rest van het wissel. Hierdoor kan hij netjes aangesloten worden. De sturing vind plaats met een microswitch die ik gemakshalve boven de baan heb gemonteerd. Straks ligt dit volledig verzonken in het straat motief.

Voorlopig gebruik ik wisselstellers van Caboose Industries. Ze zijn betrouwbaar en simpel op te bouwen. Voor de h0 rijders en 0-smalspoorders hebben ze zelfs wisselstellers met ingebouwde micro schakelaar. Erg handig.

Nog even wat over de Dapol class 8
Inmiddels heb ik een ESU decoder ingebouwd. Gewoon een h0 Loksound V4 met een wat zwaardere luidspreker. Het rijgedrag is erg goed. Mooie langzame snelheden zonder haperen. Stroom opname is ook prima, al ga ik er nog wel een deadrail batterij in plaatsen (Micro solderen).
Ombouw naar een Bakkie:
- Hij is eenvoudig uit elkaar te halen. Er heeft een hele goede beschrijving gestaan in het Hornby Magazine, terug te vinden op de site van Zimo (
http://www.zimo.at/web2010/aboutus/Hornby%20Magazine%2002.2017%20S.%2092-97.pdf) Dus is schilderen/spuiten goed te doen. Zelfs het machinisten huis is modulair en kan van binnen aangepast worden met een heuse machinist.
- Bakken op de zijkant zijn te vervangen. Binnenkort eens kijken of ik ze kan printen.
- Ruitenwissers zijn te plaatsen, het zijn er maar 2 voorzover ik heb kunnen zien
- Blauw zwaailicht, een klein dingetje, ik heb nog geen schaal 0 gevonden. Hij staat namelijk los op pootjes. Wordt dus misschien ook printen.
- Lampen voor en achter is denk ik goed te doen al heb ik nog niet de juiste gevonden die in de jaren 60 werden gebruikt.
Ik weet dat het dan nog steeds een aangepaste class 8 is maar denk dat 99% niet zal zien.