Recente berichten

#71
Mijn Layout / Re: Collorado river N scale
Last post by ger deguelle - april 15, 2022, 14:31:50
Zo ff weer wat tijd om wat te posten hier de helix is afgebroken en kan weer op de nieuwe kamer opgebouwd worden in een hoek , nu heb ik ook eens gemeten wat de twee lengtes zijn van een cirkel de binnen baan heeft een lengte van 3 meter 36 en de buiten baan 3 meter 52.
Maar ik wil niet op de 3 % gaan zitten per meter maar iets er onder dat is beter voor de treinen om te klimmen ,en door de helix in de andere kamer in de hoek te plaatsen krijg ik nog een een 6 meter meer rij plezier er bij en onder langs bij de helix maak ik ook nog een keerlus dan kan ik kiezen om de trein onder te laten rijden of naar de bovenste baan .



#72
Rollend Materieel / Re: Heisler On30
Last post by American - april 12, 2022, 00:02:59
Ja, dat helpt.
inmiddels was ik er al achter.
Maar in ieder geval bedankt.
#74
Rollend Materieel / Heisler On30
Last post by American - april 11, 2022, 11:33:31
Wie kan mij vertellen de boogstraal van:
Bachmann Spectrum Heisler On30 14 Ton 2-Truck
#75
Mijn Layout / Re: Collorado river N scale
Last post by JohnT - april 02, 2022, 19:46:39
Ger het helpt om de railverbinders ten opzichte van elkaar te laten verspringen. Zoals het nu op de foto lijkt zitten ze tegenover elkaar. Verder heb je mogelijk te maken met temperatuurschommelingen? Hiermee krimpt de rails ne zet weer uit bij hogere temperaturen. Ik heb dit meegemaakt met H0-rails, omdat deze toch ergens heen moest door uitzetting is de rail over een afstand van één meter van de bielsen gesprongen. Ik heb dit toe opgelost met compensatierail van Fleishmann. Deze rail kan schuiven, langer en korter als je de uiteinden soldeert aan een vast stuk rail..


JohnT
#76
Mijn Layout / Re: Collorado river N scale
Last post by ger deguelle - april 02, 2022, 11:11:10
Hoi allemaal.

ff niks kunnen doen aan mijn baan omdat ik al een meer dan een week aan het vechten ben met mijn helix er weel geen trein 100 % rijden er door ben nu aan een punt gekomen om de helix er tussen uit te hallen en twee mooie losse bannen te maken .
Maar voordat ik daar de zaag in zet wil ik alles goed over denken van hoe en wat de oude kamer word dan een landschap gedeelte en de tweede kamer een stad en de boven baan een mooi redelijk dorp , maar vandag ga ik verder met het water bij mount ruchmore .

Heb nog eens goed mijn plannen bedacht zo makelijk gaat het niet om de helix er tussen uit te hallen dan moet ik teveel aanpassen ten kosten van de rest en dat wil ik niet dus in overleg hier heb ik besloten de helix te her bouwen .
ik heb de bovenste gedeelte er af gehaald en nu zie ik pas goed wat er fout is allemaal ,knikken op diversen plaatsen zwarte rails en noem maar op dus de 9 ringen afbouwen en stap voor stap weer omhoog en met de goede soldeer tin verder en vooral met veel meer ervaring dan jaren terug .






#77
Te Koop / Re: Shay, Climax en een Heisle...
Last post by American - maart 29, 2022, 17:55:21
De Shay is ook van eigenaar verwisseld.
#78
Helaas is de afstand voor mij te groot maar ik wens jullie heel veel succes.


JohnT
#79
Hallo allen.

Op 14 en 15 mei 2022 houden we bij de M.S.B. na 2 jaar weer onze open dagen, tevens vieren we dat de club dit jaar al weer 30 jaar bestaat.
Er komen dan meerdere gastlocomotieven en rijtuigen op de baan en misschien nog?

Adres:Achterzeedijk Barendrecht, bij het pannenkoekenhuis, kosten per rit 1,00 en 10 rittenkaart 8,00 euro en gratis parkeren.

Zie voor meer informatie    www.maasoeverspoorweg.nl

Groeten van René.
#80
Belangrijk / Re: Facebook
Last post by JohnT - maart 24, 2022, 19:32:05
De FP-pagina is voor mij een idee om te kijken of ik het forum onder de aandacht kan krijgen. Ik denk dat er tegenwoordig velen met FB bezig zijn en een ouderwets forum een beetje vergeten.


Gelukkig zie ik wel werk van forumleden op FB verschijnen dus de hobby leeft nog steeds.


Zelf ben ik ook elke dag wel met treinen bezig alleen geen Amerikaans op het moment, waardoor bijdrage van mij nihil zijn.


Wat betreft nieuwe leden vind ik prima, hoop dat de taal geen barrière gaat worden.


Bedankt voor je aanbod.


JohnT