Auteur Topic: Ombouw H0 Bachmann 2-8-0 naar 0n30  (gelezen 727 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline JohnT

  • Administrator
  • Challenger Super poster
  • *****
  • Berichten: 3765
    • Amerikaans modelspoor
Mooi als je zo draad kunt tappen. Waar haal jij die stekkertjes vandaan?

JohnT
Modelspoor, het gaat niet om de eindbestemming, maar om de reis er naar toe.

Offline dutchbuilder

  • Big Boy Held van het forum
  • **********
  • Berichten: 5524
Die stekkertjes had ik over van een Bachmann ombouw en die partij railbus chassis die ik toen gekregen heb.
Zaten onder meer in de tender en die had ik niet nodig.
Het moederbordje voor de decoder ga ik ook gebruiken.

Ton
« Laatst bewerkt op: februari 07, 2019, 11:25:03 door dutchbuilder »
Erare humanum est

Offline dutchbuilder

  • Big Boy Held van het forum
  • **********
  • Berichten: 5524
De decoder zit op zijn plek.
Alleen de bedrading opmeten welk draadje waar moet want ze zijn allemaal zwart.

Ton

Zo dat zit.....hij zou het moeten doen.
« Laatst bewerkt op: februari 07, 2019, 14:51:52 door dutchbuilder »
Erare humanum est

Offline JohnT

  • Administrator
  • Challenger Super poster
  • *****
  • Berichten: 3765
    • Amerikaans modelspoor
Netjes, bedankt voor de info.

JohnT
Modelspoor, het gaat niet om de eindbestemming, maar om de reis er naar toe.

Offline dutchbuilder

  • Big Boy Held van het forum
  • **********
  • Berichten: 5524
Nou hij doet ut.
Maar in eerste instantie helemaal niets, bleek een soldering niet helemaal jofel te zijn.
JMRI ziet de decoder als ESU decoder terwijl het een Bachmann plc 21 pens 4 functie decoder is.
Er kwam ook magic smoke uit maar blijft werken....??????
Het zal wel.

Ton
Erare humanum est

Offline JohnT

  • Administrator
  • Challenger Super poster
  • *****
  • Berichten: 3765
    • Amerikaans modelspoor
Smoke lijkt mij toch niet goed. En dat de decoder als ESU wordt herkent ook niet elke fabrikant heeft zijn eigen code in cv 8 zitten deze cv wordt uitgelezen als er dan een foutieve waarde wordt gelezen klopt er iets niet.

JohnT
« Laatst bewerkt op: februari 08, 2019, 09:03:12 door JohnT »
Modelspoor, het gaat niet om de eindbestemming, maar om de reis er naar toe.

Offline dutchbuilder

  • Big Boy Held van het forum
  • **********
  • Berichten: 5524
Helemaal met je eens, maar de decoder doet het gewoon.
JMRI geeft manufacturing code 151 aan en volgen mijn lijst is dat Electronic Solutions Ulm Gmbh.
Volgens de achterkant van de Bachmann Europe Plc verpakking klopt dat ook.
Conclusie: de Bachmann decoder is door ESU gemaakt.
Weer wat geleerd.

Ton

Erare humanum est

Offline JohnT

  • Administrator
  • Challenger Super poster
  • *****
  • Berichten: 3765
    • Amerikaans modelspoor
Modelspoor, het gaat niet om de eindbestemming, maar om de reis er naar toe.

Offline dutchbuilder

  • Big Boy Held van het forum
  • **********
  • Berichten: 5524
Gisteren een proefrit gemaakt op de grote baan.
Reed voor geen meter, schokkerig, dan weer hard dan weer zacht.
Nu heb ik die loc uit elkaar moeten halen om de motor te isoleren dus ik had zo'n vermoeden dat het daar verkeerd was gegaan.
Nee dus, blijkt de BackEMF de boosdoener te zijn.
Uitgezet en het apparaat loopt als een zonnetje.
PFFFFFFFFFFFFF

Ton
Erare humanum est

Offline JohnT

  • Administrator
  • Challenger Super poster
  • *****
  • Berichten: 3765
    • Amerikaans modelspoor
Ja dat heb ik ook regelmatig. Dan maar uit. Het zal ongetwijfeld werken maar het goed instellen is een ramp vind ik.

JohnT
Modelspoor, het gaat niet om de eindbestemming, maar om de reis er naar toe.

Offline dutchbuilder

  • Big Boy Held van het forum
  • **********
  • Berichten: 5524
Hou op schei uit, zelfs in de handleiding van Soundtraxx zelf zeggen ze dat het een kwestie van trial and error is.

Ton
Erare humanum est

Offline Janbouli

  • Administrator
  • Challenger Super poster
  • *****
  • Berichten: 2848
    • Janbouli's Hobbysite
Ton , sorry om je draadje te storen maar ik denk dat jij dit heel interessant zal vinden http://www.modelersforum.com/index.php?topic=4230.0
3 van de 2 studenten kunnen niet rekenen.

Ik spoor in N

Offline dutchbuilder

  • Big Boy Held van het forum
  • **********
  • Berichten: 5524
Ik ben al jaren gestoord dus erger kan je het niet maken :evil:
Wat een ding.
Echt zo'n wat hebben we nodigen en wat hebben we in het dat kunnen we later nog eens gebruiken archief pieremegoggel.
Ik heb het alleen niet zo op elektrische trams vooral om dat er dan bovenleiding nodig is.
En als je zoiets maakt dan moet het ook goed zijn, bovenleiding and all.
Maar dank voor het meedenken.

Ton


« Laatst bewerkt op: februari 15, 2019, 14:57:21 door dutchbuilder »
Erare humanum est

Offline Janbouli

  • Administrator
  • Challenger Super poster
  • *****
  • Berichten: 2848
    • Janbouli's Hobbysite
Nee , bovenleidingen zijn de voornaamste reden dat ik niet Europees spoor, dacht een aantal jaren geleden dat ze in de VS überhaupt geen elektrisch hadden. Ik vind dus ook als je elektrisch hebt dat je ook de bovenleiding moet maken, en dus dan maar geen elektrisch.
3 van de 2 studenten kunnen niet rekenen.

Ik spoor in N

Offline JohnT

  • Administrator
  • Challenger Super poster
  • *****
  • Berichten: 3765
    • Amerikaans modelspoor
Om dan nog wat vervuiling aan het draadje toe te voegen. Ik weet dat ik dacht Noch vroeger bovenleiding ha met een draad van dun rubber. Dit geeft gewoon mee als je er mee in de klit raakt. Weet niet of er nog zoeiets is maar het zag er toen goed uit.

JohnT
Modelspoor, het gaat niet om de eindbestemming, maar om de reis er naar toe.