Amerikaanse treinen

Modelspoor => Digitaal en andere electrische projecten. => Topic gestart door: moonlicht op maart 26, 2017, 20:23:16

Titel: loco genie
Bericht door: moonlicht op maart 26, 2017, 20:23:16
kom net dit tegen
https://www.modelrectifier.com/locogenie-s/125.htm

lijkt me een leuke oplossing om remote te kunnen rijden
ook leuk als je maar 1 lok hebt en geen DCC centrale wilt

Cor
Titel: Re: loco genie
Bericht door: johnlostcreek op maart 26, 2017, 21:24:14
Inderdaad interresant. Prijs valt ook mee
Titel: Re: loco genie
Bericht door: dutchbuilder op maart 26, 2017, 22:53:11
MRC is niet duur.
Ik heb verschillende decoders van dat merk en die doen het prima.
Maar die loco genie is gaaf.

Ton
 
Titel: Re: loco genie
Bericht door: dutchbuilder op maart 27, 2017, 09:28:42
Wat ik wel mis zijn de specs.

Ton
Titel: Re: loco genie
Bericht door: moonlicht op maart 27, 2017, 09:40:10
klopt, ik kan ook nergens een echt aansluit schema vinden, alleen een filmpje dat het plug en play is
ik heb even een mailtje gedaan naar de fabrikant, wie weet

Cor
Titel: Re: loco genie
Bericht door: JohnT op maart 27, 2017, 10:04:44
Op die pagina staat wat mogelijk is. Wat mij opvalt is dat elke ontvanger zijn zender heeft. Opgeteld lijkt gewoon dcc een oude laptop een simpele router en je smartphone dan voordeliger.

In mijn geval is dit:
DCS51 All-in-one Command Station/Booster/Throttle, $225.00.PR3XTRA SoundFX USB Decoder Programmer, $86.00De laptop, gratis.
De router, gratis.
Verder natuurlijk de benodigde decoders maar dit kan stapsgewijs.
En de software, JRMI gratis.
Verder lijkt het mij zo dat je het systeem moet meenemen als je ergens anders op een modelbaan wilt rijden. Dat is niet zo'n probleem maar wel iets om aan te denken. Bij dcc rijden neem je alleen je loc mee.
JohnT
Titel: Re: loco genie
Bericht door: moonlicht op maart 27, 2017, 10:11:27
als ik het zo zie dan bouw je deze decoder in en werkt deze gewoon ook op het DCC
je kan dan als optie de bediening mee nemen
als je maar 1 of 2 lokjes heb is het interessant, je loks worden DCC , je heb geen centrale (of andere app) nodig
en je heb wel geluid er in
later toch DCC kopen kan, je loks zijn het al

Cor

Titel: Re: loco genie
Bericht door: Janbouli op maart 27, 2017, 10:22:19
Maar als je dus al DCC hebt , heeft dit weinig zin want is dubbel op.
Titel: Re: loco genie
Bericht door: dutchbuilder op maart 27, 2017, 10:24:53
De kracht van dit systeempje is dat je het bijna overal op kan gebruiken.
AC, DC, DCC.
Marklin word wat lastig vanwege de drie rail.
en je kan zowel je normale dcc besturing als het zendertje gebruiken.
Vraag me als zend amateur dan toch weer af, op welke frequentie zit dat spul.
Zal wel wifi zijn , 2,4 GHz.
En daar is het al druk met signalen.
Nadeel is dat je voor elke loco een apart zendertje nodig heb.
Als je veel loco's heb dat krijg je al vlug een afstandbedieningoverload.

Ton
Titel: Re: loco genie
Bericht door: moonlicht op maart 27, 2017, 10:27:27
ja en nee
je heb dan een optie om je lok remote te kunnen besturen
ik denk dat je eigen fantasie de beperking is, als je ergens als gast wilt rijden kan je er zo mee de baan op
zelfs als die baan DC is, en daar zie ik mogelijkheden

geluid was tot nu toe moeilijk als je DC rijd.
voor de verstokte DC rijders kan dit zeker een leuke gadget zijn, en de prijs valt mij mee

Cor
Titel: Re: loco genie
Bericht door: dutchbuilder op maart 27, 2017, 10:29:05
Maar als je dus al DCC hebt , heeft dit weinig zin want is dubbel op.

Als je draadloos dcc heb is het dubbelop.
Kan me de situatie voorstellen dat je een rangeerloc van dit systeem voorziet en dat je het onafhankelijk van je dcc kan bedienen.

Ton
Titel: Re: loco genie
Bericht door: moonlicht op maart 27, 2017, 10:34:12
ergens gelezen dat het 2.4ghz was
kan het alleen niet zo snel terug vinden

Cor
Titel: Re: loco genie
Bericht door: dutchbuilder op maart 27, 2017, 10:37:19
ergens gelezen dat het 2.4ghz was
kan het alleen niet zo snel terug vinden

Cor

Dus als ik mijn 13cm 150Watt TV zender aanzet dan gaat alles plat ;D
Heb je toch dikke pech.

Ton
Titel: Re: loco genie
Bericht door: johnlostcreek op maart 27, 2017, 15:22:24
ergens gelezen dat het 2.4ghz was
kan het alleen niet zo snel terug vinden

Cor

Dus als ik mijn 13cm 150Watt TV zender aanzet dan gaat alles plat ;D
Heb je toch dikke pech.

Ton


Gelukkig zitten we ver van jou vandaan  ;)
Titel: Re: loco genie
Bericht door: dutchbuilder op maart 28, 2017, 15:20:44
Ik heb er 1 besteld , ben benieuwd.
http://www.ebay.com/itm/MRC-021501-HO-Scale-Loco-Genie-Sound-Decoder-Universal-Steam-Heavy-/391674654733?hash=item5b31a0f00d:g:cwwAAOSwA3dYdss3

Ton
Titel: Re: loco genie
Bericht door: dutchbuilder op april 09, 2017, 22:26:09
Ik heb het apparaat donderdag binnen gekregen.
gekocht op EBAY voor 55 Euro + mee-eetbelasting 22,70.
Is het interessant voor die prijs?
Een volmondig NEEN.
Het ding in een tenwheeler gefrot en op een stuk rails met 12V DC gezet.
De decoder is een forse jongen.
Hij doet het , reageert en er komt geluid uit.
Ik kan op afstand de loc in beweging zetten en stoppen, fluit en bel doen het ook.
Basic programmeren gaat ook maar is zoals ik zeg, BASIC.
De grote test gedaan op de baan met DCC.
Programmeren op de rails gaat niet.
Dus dan maar op de programmeer rails.
Is zeer omslachtig omdat je elke keer uit de programmeermode naar de gewone mode moet omschakelen.
Voor het uitproberen van de 17 soorten fluit en 20 verschillende chuff geluiden is dat een heidens karwei.
Ik vergeet de 9 belsoorten nog.
Hetzelfde wat ik bij mijn andere MRC's heb krijg ik ook bij deze.
Na het invoeren van een nieuwe waarde in een CV krijg ik een error.
Error 02 , geen terugmelding van de decoder.
Als je dan naar het resultaat kijkt heeft de decoder de waarde toch opgeslagen.
Het kan aan mijn Lenz LHV100 liggen maar de optrek en stop simulators (CV 3 en 4) doen het niet.
Back EMF is ook dubieus.
Als ik dan de remote van de Genie pak dan krijg ik response maar het licht gaat aan en gelijk weer uit.
De bel klink 1x en nokt er dan mee.
Conclusie; Het idee is leuk....leuk geprobeerd , ga door met oefenen.
Tenzij je zoals Cor in het eerste bericht tikte,
lijkt me een leuke oplossing om remote te kunnen rijden
ook leuk als je maar 1 lok hebt en geen DCC centrale wilt

Anders, niet kopen.

Ton

Titel: Re: loco genie
Bericht door: JohnT op april 10, 2017, 09:22:37
Toch bedankt dat je de investering hebt willen doen om het apparaatje te testen.

JohnT
Titel: Re: loco genie
Bericht door: BvDoorn op april 10, 2017, 11:25:43
Ton, merci voor het uitproberen en delen van je ervaring. Als je toch al DCC hebt lijkt een 2e of 3e cab toch goedkoper en makkelijker.
Titel: Re: loco genie
Bericht door: dutchbuilder op april 10, 2017, 12:19:03
Cor had nog een leuke optie.
Ik snapte hem in eerste instantie niet maar zijn idee is batterijen in de loc en dead rail.
Dat heb je een RC train.
Geinig.
FF als goed radio amateur gekeken naar de te overbruggen afstand van het zendertje.
Volgens de fabrikant zou 75 Feet te overbruggen moeten zijn, +/- 25 meter.
Nou forget it.
Na een meter of 6, langer is mijn gang niet, krijg ik al problemen.
Hoekie om, treinenkamer in, helemaal nikt.
Maar ja, wat wil je zonder enige noemenswaardige antennes.
En wat zal er uit het zendertje komen?
Hooguit 0 DBm (1mW)

Ton
Titel: Re: loco genie
Bericht door: BvDoorn op april 10, 2017, 13:57:13
Kan een leuke optie zijn voor een h0 switching lay-out. Dan heb je maximal een meter of 3 te overbruggen.
Titel: Re: loco genie
Bericht door: dutchbuilder op april 10, 2017, 15:08:36
Kan een leuke optie zijn voor een h0 switching lay-out. Dan heb je maximal een meter of 3 te overbruggen.

Ja idd, de beroemde John Allen Timesaver .
Daar is dat ding uitstekend voor.

Ton
Titel: Re: loco genie
Bericht door: JohnT op april 17, 2017, 10:05:37
Maar nu bouw je hem in en je een soundsample? Of ligt het ding in de kast.

JohnT
Titel: Re: loco genie
Bericht door: dutchbuilder op april 17, 2017, 10:49:43
Maar nu bouw je hem in en je een soundsample? Of ligt het ding in de kast.

JohnT

Ik heb de decoder voorlopig in een 4-4-0 outside frame gebouwd en die staat nu in de vitrine.
Ik ben as we speak met de ombouw van de Goose bezig.
Het geluid kan je uitzetten.
En als ik het zou gaan gebruiken als "controller"dan kan ik het stekkertje van de speaker losmaken.
Een dieseltje met tjoeketjoeke geluid klopt niet helemaal. ;D

Ton
Titel: Re: loco genie
Bericht door: JohnT op april 19, 2017, 09:20:06
Was eigenlijk benieuwd naar het geluid.

JohnT
Titel: Re: loco genie
Bericht door: dutchbuilder op april 19, 2017, 09:43:20
Ik heb even op joeptjoep gekeken en daar staan wel wat filmpjes over het dieselgeluid maar ik kan nog niets vinden over stoomgeluid.

Ton
Titel: Re: loco genie
Bericht door: JohnT op april 20, 2017, 09:40:19
Ja die had ik al gevonden. Bedankt.

JohnT